Uncategorized

Protecția corpului: ce produse ai la dispoziție?

protecția corpului

Protecția corpului, de ce este un aspect pe care trebuie să îl iei în calcul? La cine poți apela pentru produse protecție corp? Iată mai multe informații!

Echipamentele de protecție constituie articolele de îmbrăcăminte și echipamente special realizate pentru a evita situațiile periculoase și accidentele neplăcute. Fiecare loc de muncă prezintă anumite riscuri și tocmai de aceea echipamentele de protecție sunt diferite. În anumite industrii și activități, echipamentele de protecție sunt foarte importante, unele dintre cele mai cunoscute sunt: laboratoare, securitate, construcții, depozite sau amenajări.

           Protecția corpului are rolul foarte important de a proteja și minimiza riscurile și pericolele care apar în timpul activităților la locul de muncă. Pantalonii, vestele, gecile sunt proiectate pentru a te proteja de rănirea corpului, temperaturi extreme, de impactul cu anumite obiecte ascuțite, dure sau scântei, dar nu numai. Un alt rol al protecției corpului este acela de a oferi vizibilitate în situațiile în care te afli pe carosabil sau în oricare alt loc în care trebuie să te faci observat pentru a nu exista riscul de accidentare.

           SBT Safety îți oferă siguranță la locul de muncă prin îmbrăcăminte de protecție, confortabilă și care să îți ofere o ventilație optimă în timpul activității, pentru a evita supraîncălzirea. Îmbrăcămintea de protecție protejează zonele delicate ale corpului.

Care sunt beneficiile aduse de echipamentele de protecție pentru corp?

În orice activitate, protecția corpului este importantă, iar tocmai de aceea trebuie să te protejezi împotriva oricărui risc pe care îl prezintă domeniul profesional în care lucrezi. Din cauza riscurilor la care te expui, trebuie să îți protejezi integritatea organismului. Folosește un echipament de protecție profesional și totodată confortabil. Te gândești care sunt beneficiile aduse de echipamentele de protecție pentru corp?  Iată câteva situații în care protecția corpului este necesară:

  • Dacă activitatea ta se desfășoară în aer liber, alege un echipament de lucru care să te protejeze împotriva pericolelor mediului exterior.
  • Îmbrăcămintea adecvată te protejează și te face vizibil pentru participanții la trafic în situațiile în care lucrezi afară.
  • Dacă lucrezi în interior sau în exterior, protecția corpului trebuie să îți ofere confortul termic necesar. Un echipament de protecție poate cuprinde salopetă și tricou sau haine mai groase și jachete. În cazul în care lucrezi în frig, spre exemplu într-o hală sau la căldură într-o cameră încălzită termic unde se află cuptoare alege protecția corpului în mod corect.

SBT Safety îți oferă o gamă variată de echipamente de protecție pentru corp, precum:

Echipamente reflectorizante

Aceste echipamente sunt destinate activităților în condiții de vizibilitate redusă, în care accidentele și riscurile sunt foarte grave. Echipamentele reflectorizante au rolul de a preîntâmpina accidentele și de a te proteja. Există nenumărate tipuri de activități în care necesită un echipament vizibil, precum: căi ferate sau drumuri, munca pe șantier, munca în apropierea utilajelor grele, în transporturi, industria feroviară sau munca în depozite. Echipamentele reflectorizante sunt realizate pentru a mări vizibilitatea și tocmai de aceea, culoarea este fluorescentă (galben sau portocaliu), combinată cu material reflectorizant.

Îmbrăcăminte de lucru

Această îmbrăcăminte te protejează împotriva temperaturii înalte, substanțelor chimice sau împotriva flăcărilor. Îmbrăcămintea de lucru, de obicei, este robustă pentru a putea să îți asigure mai mult confort, dar și o mai mare mobilitate, permite pielii să respire și îndepărtează umezeala.

Pantaloni cu talie înaltă

Un echipament de lucru complet trebuie să cuprindă și o pereche de pantaloni rezistenți și potriviți domeniului tău de activitate. Pentru activitatea pe care o desfășori, asigură-te că pantalonii sau salopeta pe care o alegi este potrivită. O pereche de pantaloni de lucru trebuie neapărat să aibă cusătură triplă și buzunare rezistente în cazul în care trebuie să porți multe instrumente.

Ce este ideal pentru un anumit domeniu, poate fi total nepotrivit pentru altul, și tocmai de aceea SBT Safety îți oferă întotdeauna cele mai potrivite echipamente de protecție pentru lucru, indiferent de activitatea pe care o desfășori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *